آموزش

ضرورت تعویض گلدان گل و گیاه آپارتمانی

گلدان برای گل‌های آپارتمانی مانند خانه و محل زندگی آن می‌باشد. همان‌گونه که انسان‌ها پس از افزایش تعداد اعضای خانواده نیاز به خانه و محیط بیشتری برای زندگی دارند، در مورد گیاهان نیز همین گونه است. با افزایش شاخ و برگ و افزایش حجم ریشه‌های گل و گیاه آپارتمانی، رشد مطلوب و صحیح صورت نمی‌پذیرد. بنابر این گیاه نیاز به فضای بیشتر و خاک غنی جهت رشد بیشتر دارد. تعویض گلدان گل و گیاه آپارتمانی و خاک غنی راه‌کاری مطلوب برای عمر بیشتر و رشد بهینه گیاهان است.

حالا چطور زمان تعویض گلدان گل و گیاه آپارتمانی را تشخیص دهیم؟

    همان‌طور که در بخش روش نگهداری از گل و گیاه آپارتمانی برای هر گیاه روش و زمان تعویض گلدان را توضیح داده‌ایم، یک فرمول کلی برای تشخیص زمان مناسب برای تعویض گلدان گل و گیاه آپارتمانی شرح می‌دهیم. بهترین زمان برای انجام این کار زمانی است که ریشه‌های گیاه از سوراخ‌های زیر گلدان بیرون زده باشد و کمبود فضای گلدان موجب کند شدن فرایند رشد گیاه شده باشد.

    با مشاهده عدم وجود تناسب بین ارتفاع گیاه و ارتفاع گلدان، به گونه‌ای که در صورتی که گیاه مقداری دیگر رشد کند دچار خم شدگیو یا سقوط آن می‌گردد، می‌توانید اقدام به تعویض گلدان گل و گیاه آپارتمانی نمایید.

    گیاهان مواد لازم جهت رشد خود را از خاک می‌گیرند. چنانچه مواد موجود در خاک گلدان گیاه مطلوب نباشد و یا روی سطح خاک نمک، کپک و یا قارچ دیده شود، نسبت به تعویض خاک و تعویض گلدان گل و گیاه آپارتمانی اقدام نمایید.

 

اما تعویض گلدان گل و گیاه آپارتمانی باید با رعایت چند نکته انجام شود که منجر به از بین رفتن گیاه نگردد. به این نکته توجه کنید که نیازی به تعویض گلدان گل و گیاه آپارتمانی که ناسالم نیست و احتمال از بین رفتن این گیاهان بعد از جابجایی گلدان وجود خواهد داشت.

مواردی که هنگام تعویض گلدان گل و گیاه آپارتمانی باید در نظر بگیرید!

 

    قبل از شروع به کار تعویض گلدان گل و گیاه آپارتمانی، روزنامه یا زیرانداز مناسبی روی زمین پهن کنید.

    نسبت به سایز گیاه ظرف مناسبی انتخاب کنید.

    خاک غنی و مناسبی که برای گیاهتان انتخاب کرده‌اید آماده نمایید.

    توجه کنید که ساقه گیاه بیش از حد داخل خاک گلدان فرو نرود. کمی خاک برای کف گلدان لازم است تا گیاه بیش از حد پایین قرار نگیرد.

 

در انتخاب گلدان دقت نمایید!

جهت تعویض گلدان گل و گیاه آپارتمانی باید دقت نمایید که گلدان‌ها با توجه به قطر دهانه بالایی آن‌ها سایزبندی می‌شوند. بنابراین توجه کنید که اگر گلدان به جهت رشد گیاه تعویض می‌گردد، انتخاب گلدان بزرگتر به درستی انجام پذیرد.

هر یک از گلدان‌های پلاستیکی و یا سفالی دارای ویژگی‌های مختلفی هستند. به عنوان مثال گلدان پلاستیکی دارای تنوع بسیار زیادی در شکل، رنگ و طراحی می‌باشد و این موضوع به انتخاب گلدان با توجه به شرایط و همخوانی با محیط آپارتمان و یا اداره کمک فراوانی می‌کند. همچنین گلدان‌های سفالی با دارا بودن رنگ‌های سنتی، وزن زیاد و احتمال کم واژگونی و نیز نفوذ آب و هوا از جدار اخلی و خارجی آن، جذابیت‌های خود را دارد.

 

خیلی از مواقع گلدان‌هایی را انتخاب می‌کنیم که قبلا از گیاهان دیگری داخل آن‌ها نگهداری می‌کردیم و حال با در نظر گرفتن سایز مناسب آن برای گل آپارتمانی مورد نظر قصد کاشت گیاه را درون آن داریم. دقت نمایید که سوراخ‌های کف گلدان مسدود نشده باشند و قبل از خاکریزی و کاشت حتما سوراخ‌ها را بازدید و تمیز نمایید. عدم زهکش مناسب خاک و خارج نشدن آب اضافه از انتهای گلدان منجر به از بین رفتن گل و گیاه آپارتمانی خواهد شد. می‌توان قبل از کاشت گیاه از سنگریزه و یا قطعات گلدان‌های شکسته به همراه پوشال و یا شلتوک برنج در کف گلدان استفاده کنید تا سوراخ‌های کف گلدن مسدود نشوند و آب به آسانی از کف گلدان خارج گردد

قبل از جابجایی و تعویض گلدان گل و گیاه آپارتمانی حتما گیاه را آبیاری فراوان نمایید. دقت نمایید مطابق شکل، با دست راست انتهای گلدان را گرفته و با دست چپ دهانه گلدان را بگیرید. سپس با وارون کردن و ضربه به گلدان به آرامی گیاه را از داخل گلدان خارج نمایید. همچنین میتوانید خاک‌های قدیمی را با رعایت اینکه آسیبی به ریشه‌های گیاه آپارتمانی نخواهد رسید، توسط یک میله یا لوله خودکار حذف نمایید و سپس گل و گیاه آپارتمانی را درون گلدان قرار داده و خاک جدید و غنی را اطراف آن بریزید.

از زیر گلدانی در زیر گلدان جهت جمع شدن آب اضافی استفاده نمایید و آب جمع شده در زیر گلدانی را مرتب تخلیه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *